Škola engleskog za decu
 • English learning for childrenUčenje engleskog za decu
  Dođite i uverite se u uspešnost metode!

  Pozivamo Vas na BESPLATAN DEMO ČAS!

  Pronađite školu blizu vas
 • English for childrenEnglish for school children
  Od bebe do tinejdžera

  Mi pripremamo naše polaznike od 3 meseca do 19 godina za uspešnu budućnost.

  Pronađite najbližu školu
 • English teacherskids learn English
  Naši nastavnici

  Veoma smo ponosni na naše nastavnike. Njihova svakodnevna interakcija sa učenicima oživljava jedinstven Helen Doron metod za učenje engleskog kao drugog jezika (ESL).

  Saznaj više
 

O nama

Helen Doron – Svetski lider u ESL indiustriji (Engleski kao drugi jezik)

Pre 35 godina, lingvista i nastavnik, gospođa Helen Doron, napravila je revoluciju u učenju engleskog jezika kao stranog jezika za decu, razvivši metod koji oponaša način na koji bebe uče njihov maternji jezik. Danas Helen Doron predstavlja međunarodnu franšiznu mrežu zastupljenu u 34 zemlje.

Preko 3 miliona dece danas priča engleski jezik zahvaljujući Helen Doron metodi.

Kako je sve počelo

Sve je počelo lekcijom violine. Pre 35 godina, britanski lingvista Helen Doron, upisala je svoju četvorogodišnju kćerku na časove violine kod nastavnika koji je radio po Suzukijevom Metodu. Bila je impresionirana metodom i postignutim uspehom, što je inspirisalo da razvije principe svoje metode za učenje engleskog jezika za decu.

Muzika jezika

Tako je počela međunarodna uspešna priča o Helen Doron English. Godine 1985., Helen Doron krenula je da pravi svoje materijale za učenje kako bi pomagla deci da razumeju i pričaju engleski jezik. Shvatila je da su čitanje i pisanje različite veštine od razumevanja i govora. Još u školama, nastavnici znaju samo kako da uče decu jezik putem čitanja i pisanja. Helen Doron prirodna metodologija omogućuje deci da nauče da pričaju i razumeju engleski pre nego što nauče da čitaju i pišu – kao što bi uradili na njihovom maternjem jeziku. Čak i bebe mogu da nauče engleski sa Helen Doron metodom.

Ona je osmislila prvi kurs za rano učenje engleskog zasnovan na principima pozitivnog ohrabrenja i svakodnevnog slušanja. Napravila je kućne snimke pesmica, rima i priča i počela podučavanje u komšiluku u Severnom Izraelu.

Rezultati su bili zapanjujući. Njen metod stvorio je stimulativnu atmosferu koja oponaša prirodne procese učenja maternjeg jezika . Deca to obožavaju! Časovi su bili zabavni i dinamični i istovremeno su stimulisali emotivni, fizički, kreativni i intelektualni razvoj mladih učenika.

Na osnovu ovog početnog uspeha, Helen je nastavila da razvija nastavne materijale i počela da obučava druge nastavnike da koriste njen jedinstven metod. Tokom godina Helen Doron English je proširio svoje programe prema uzrastima dece uključujući kurseve prilagođene uzrastima – od tromesečnih beba do devetnaestogodišnjih tinejdžera.

Helen Doron English u svetu

Godine 1995., Helen Doron English metod je predstavljen u Evropi, u Austriji, a zatim i Nemačkoj. Franšizni poslovni model je usvojen 1998. i od tada počinju da niču Helen Doron škole širom Evrope. Odnedavno, Helen Doron English se proširio u Kinu, Jugoistočnu Aziju i Južnu i Latinsku Ameriku.

Njena želja je bila i ostala da se maksimalno povećaju kapaciteti za učenje dece svih uzrasta i da se naprave najbolji mogući programi za podučavanje. Danas to ne radi sama već je na čelu tima vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, koji su zaduženi za stvaranje novih i konstantno unapređivanje postojećih programa za rani razvoj dece.

Helen Doron vrtići predstavljaju najnoviju inovaciju i uspešan model za realizaciju obrazovnih programa.

Preko 3 miliona dece u svetu je naučilo i zavolelo engleski jezik putem Helen Doron metoda i uspešno primenjuju stečene veštine i u drugim oblastima obrazovanja.

 

Koristi od dvojezičnosti

Uspeh u franšizi

Muzika – ključ uspešnog učenja

Četiri principa, sjajni kursevi i posvećeni nastavnici – to je Helen Doron metodologija.

Četiri principa čine Helen Doron English najboljim programom za mlade učenike engleskog kao drugog jezika. Pozitivno ohrabrenje, pozadisnko slušanje, rad u malim grupama dece i zabavno, uzbudljivo i izazovno okruženje. Iskusni, obučeni nastavnici obezbeđuju Vašem detetu uživanje sve vreme tokom trajanja časa, dok upijaju engleski jezik na prirodan način, kao što to čine sa maternjim jezikom.

Svi Helen Doron kursevi, bez obzira na uzrast za koji su pravljeni, bazirani su na četiri osnovna principa koji doprinose neospornom uspehu metoda.

Četiri Principa Helen Doron English

Pozadinsko slušanje. Centralna komponenta Helen Doron English metode je pozadinsko slušanje određenih audio diskova ili pesama kod kuće, optimalno 15-25 minuta dnevno svakog dana. Ovo slušanje obezbeđuje stalnu izloženost engleskom jeziku, što je jako važno za decu u tom uzrastu. Audio diskovi sa pesmama i pričama sastavljenim posebno za Helen Doron English su deo seta za polaznike koje po upisivanju obezbeđuje Helen Doron škola.

Pozitivno ohrabrenje. Kada Vaše dete kaže svoju prvu reč, vi pokazujete ushićenje. Sa Helen Doron English deca uče na isti način, kao i svoj maternji jezik – sa puno pozitivnih ohrabrenja. Helen Doron nastavnici obezbeđuju pozitivno ohrabrenje u učionicama.

Rad u malim grupama. Helen Doron English kursevi se održavaju u malim grupama od četvoro do osmoro dece. Ovaj princip obezbeđuje najbolje sa obe strane. Sa jedne strane, učenici uživaju prednosti grupne interakcije u odnosu na private časove. Sa druge strane, male grupe omogućavaju ličnu pažnju i mnoštvo prakse na engleskom. Istraživanja su pokazala da učenje u malim grupama daje bolje rezultate nego privatni časovi.

Učiniti učenje zabavnim. Helen Doron metod za učenje uzima u obzir dečje jedinstvene stilove učenja i koristi igre, pokret, muziku i mnoštvo zabave da poveća dečju prirodnu ljubav za učenjem i sklonost za upijanjem jezika. Bilo da su starosti 3 meseca, 3 godine, 10 ili 17 godina, deca i mladi uživaju u našim časovima koji su stabilno struktuirani, ali istovremeno i zabavni i dinamični u svakom trenutku.

Posvećeni Nastavnici

Helen Doron English je veoma ponosan na svoje profesionalno, posvećeno nastavničko osoblje. Svi Helen Doron nastavnici prolaze rigorozan trening (obuku) gde uče metodologiju rada u detalje i pravilno korišćenje materijala za nastavu. Smatramo da kada završe sa obukom, nastavnici postaju pravi strastveni zagovornici metode i izuzetno posvećeni da svako dete dobije najviše od lekcija koje se uče. Njihov entuzijazam prirodno protrljan kroz decu, čini ih da sa nestrpljenjem očekuju naredne časove.

 

Best in Industry Courseware

Svi Helen Doron English programi—od programa Baby’s Best Start za decu do programa Teen English za tinejdžere do 19 godina— razvija stručni tim na čelu sa Helen Doron. Razvojni tim čine eksperti iz oblasti lingvistike, EFL (Engleski kao strani jezik) i stručnjaci za dečiji razvoj. Sve priče, pesme i animacije sastavljane su i pravljene specijalno za Helen Doron English da odgovaraju vokabularu za svaki pojedinačniu kurs. Takođe, sve aktivnosti i igre su napravljene da obezbede učenicima izazovno, a zabavno iskustvo, dok se usvojen rečnik zadržava i stalno nadograđuje.

 • „Kao i bebe, tako i malo starija deca,odojčad, uče maternji jezik iznova slušajući reči i rečenice, pesme i priče svojih najbližih. Na isti, potpuno prirodan način deca mogu učiti i strani jezik. „

  Helen Doron objašnjava kako odojčad uče
 • „Roditelji često pitaju: koja je glavna razlika između Helen Doron metodologije i drugih koji podučavaju decu engleskom, kao stranom jeziku? Odgovor je: iskustvo.“

  Helen Doron o uspehu svoje metodologije
 • Helen Doron je bila među prvima koji su shvatili da jako mala deca mogu da usvoje strani jezik jako lako i potpuno prirodno, kao što su učili maternji. Upravo zbog ovih sposobnosti male dece Helen Doron je bila prva koja je osmislila programe za podučavanje tako mladih polaznika.

  Helen Doron - pionori u podučavanju dece engleskom jeziku
 

 

Najbolje vreme za učenje engleskog jezika?

Istraživanje – Dvojezične bebe su pametnije

Cambridge ESOL i Helen Doron zajedno! –Zato što i mi, kao i Vi, želimo da pružimo najbolje Vašoj deci!

Press Shields

Od 2012. godine Helen Doron English sarađuje sa Univerzitetom Kembridž (Cambridge ESOL) kako bi polaznike Helen Doron škola za vreme kurseva koje pohađaju pripremali za polaganje finalnih ispita. Diplome Kembridž ispita(Cambridge ESOL) su svetski priznate, a Kembridž ispiti su smatrani vodećim u oblasti procene znanja engleksog jezika.

Polaznici se pripremaju za završne ispite u Helen Doron školama ovlašćenim pripremnim centrima, a završne ispite mogu polagati u ovlašćenoj Helen Doron školi koja im je najbliža.

Pronađite najbližu Helen Doron školu ovlašćenu za organizaciju polaganja Kembridž ispita.

picture

HDE Europark Budimpešta, mađarski Helen Doron polaznici sa gradonačelnikom Budimpešte i nastavnicima