Kupovina franšize u oblasti obrazovanja liči donekle na venčanje. Pre nego kažete “Da!”, treba da se upoznate sa svim činjenicama. Na kraju krajeva, spremate se da se dugoročno obavežete, a to iziskuje veliku investiciju. Baš kao što uložite i vreme i energiju da upoznate svog životnog partnera, isto tako treba da uložite vreme i energiju da naučite sve što možete o svom potencijalnom franšizing partneru pre nego što stavite na ugovor svoj potpis.

Istraživanje

Istraživanje vam može pomoći da dosta saznate o franšizi koju želite da kupite, a reputacija kompanije i izveštaji mogu raspršiti sumnje koje imate, ali ništa ne može zameniti posetu matičnoj kompaniji.

Tu ćete dobiti najbliži pregled kompanije sa kojom želite da uspostavite saradnju. Videćete kompletnu organizaciju. Shvatićete viziju i vrednosti kompanije iz prve ruke. Razgovaraćete sa onima koji razvijaju programe i bolje ćete razumeti metodologiju. Upoznaćete one koji su zaduženi za obuke, marketing i logistiku, i one koji će vam pomoći da razvijete svoj posao. Pitaćete. I pažljivo procenjivati odgovore.

Proces istraživanja je dvosmeran. Dozvoljava zainteresovanim stranama da procene potencijalne partnere. Dok će većina svakodnevnih aktivnosti biti obavljana nezavisno, zavisićete od matične kompanije da vam obezbedi obećano. Franšizna organizacija će, istovremeno, procenjivati da li vi, kao potencijalni franšizni partner, imate ono što je potrebno da uspete na zahtevnom i kompetitivnom tržištu, i dostignete zajednički postavljene ciljeve.

Zapamtite, ne kupujete samo proizvod.

Kupujete već razrađen posao i postajete deo globalne zajednice. Budite sigurni da vašu firmu vezujete za zvezdu – uspešnu internacionalnu kompaniju koja nudi odličnu startnu poziciju za vašu novonastalu firmu. Istraživačka poseta je važan deo u procesu odlučivanja da li ste kupovinom franšize u oblasti obrazovanja napravili pravi izbor za vas.

 

Anne Gordon,
potpredsednik kompanije Helen Doron English

Prolećni upis je u toku!

 

Prijavite se za BESPLATAN čas i dođite sa vašom decom!

[button text=”Prijavite se!” url=”http://helendoron.rs/upis-2018-2019/”]

Za sve informacije možete pozvati našu besplatnu liniju:

0800/333-000

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *